Kippenleven logo

Handleiding HHD 35 eieren broedmachine (MINI-JJC35)

HHD 35 eieren broedmachine (MINI-JJC35)

Hieronder staat de werking van de HHD 35 eieren broedmachine overschreven (MINI-JJC35). Zodat u weet hoe u de broedmachine moet instellen. Zoals het instellen van de temperatuur of luchtvochtigheid. Maar ook een alarm of het resseten van de broedmachine.

Download PDF van Handleiding (MINI-JJC35)

Als je de voorkeur geeft aan het lezen van een PDF of een handleiding in het Engels, klik dan op een van de onderstaande knoppen om de PDF te openen.

Online Handleiding

In dit artikel vindt u de handleiding over de luxe automatische HHD 35 eieren broedmachine. 

BELANGRIJKE INFORMATIE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ontluchten

Pas de grijze ontluchtingsknop aan, wacht 2-3 uur totdat de vochtigheidswaarde stabiel is, sluit de ventilatieopening om de luchtvochtigheid te verhogen of open de ventilatieopening om de luchtvochtigheid te verlagen.

Deel 2

Water toevoegen

Vergeet niet om water toe te voegen wanneer u de machine voor de eerste keer gebruikt, in de watertank past 300 ml water

Waterpeil

Het zal alarmeren wanneer er te weining water in zit, en het tijd is om weer water toe te voegen.

Het eierrek plaatsen

Houd er rekening mee dat de twee uiteinden van het eierek verschillende maten hebben.

Eieren komen uit

Verwijder het rol-eierrekje uit de broedmachine, plaats het rooster terug wanneer de eieren uit komen.

Klaar met broeden

Trek de water plug eruit en laat het water eruit lopen, maak de machine schoon en droog voor de volgende keer broeden.

Bedieningspaneel

Bedieningspaneel Broedmachine

Temperatuurinstelling

Druk één keer op de knop (Tandwiel), druk vervolgens op de + of – knop om de gewenste temperatuur in te stellen, druk vervolgens op de knop (Tandwiel) om deze temperatuur op te slaan, (de fabrieksinstelling voor de temperatuur is 38°C)

Luchtvochtigheid instellingen (AS)

Druk lang op de knop (Tandwiel) gedurende 3 seconden, druk op de + of – knop totdat “AS” is geïllustreerd op het temperatuurweergavescherm, druk op de knop (Tandwiel) om AS te bevestigen, druk op de + of – knop om de gewenste vochtigheid in te stellen. (Fabrieksinstelling is 45%)

Professionele instellingen

Er wordt sterk afgeraden om deze instellingen aan te passen, als je geen idee hebt wat je doet. Door deze instellingen aan te passen kan er onnodig een alarm afgaan of de verkeerde temperatuur worden getoond!

Temperatuur Alarm (AL, AH)

1. Alarm voor lage temperatuur instellen (AL): Houd de knop (Tandwiel) 3 seconden lang ingedrukt, druk op de knop + of – tot “AL” wordt weergegeven op het temperatuurdisplay, druk op de knop (Tandwiel) om AL te bevestigen, druk op de knop + of – te lage temperatuuralarmwaarde in the stellen; (Fabrieksinstelling is 1°C)

2. Alarm voor hoge temperatuur instellen (AH): Houd de knop (Tandwiel) 3 seconden lang ingedrukt, druk op de knop + of – tot “AH” wordt weergegeven op het temperatuurdisplay, druk op de knop (Tandwiel) om AH te bevestigen, druk op de knop + of – om instellen wanneer de temperatuur te hoog is en je een alarm moet afgaan. (Fabrieksinstelling is 1°C)

Kalibreren van temperatuursensor (CA)

Druk lang op de knop (Tandwiel) gedurende 3 seconden, druk op de knop + of – totdat de code “CA” wordt weergegeven op het temperatuurweergavescherm, druk op de knop (Tandwiel) om bevestig CA, druk op knop + of – om de juiste temperatuur in te stellen; (Fabrieksinstelling is 0.)

Hogere temperatuurlimiet (HS) instellen

Druk lang op de knop (Tandwiel) gedurende 3 seconden, druk op de knop + of – tot de code “HS” wordt weergegeven op het temperatuurweergavescherm, druk op de knop (Tandwiel) om te bevestigen de code HS, druk op de knop + of – om het juiste limietinstelbereik aan te passen; (Fabriekinstelling is 39,5°C)

Lager temperatuurlimiet (LS) instellen

Druk lang op de knop (Tandwiel) gedurende 3 seconden, druk op de knop + of – tot de code “LS” wordt weergegeven op het temperatuurweergavescherm, druk op de knop (SET) om de code LS te bevestigen, druk op de knop of om het juiste instelbereik van de limiet aan te passen; (Fabrieksinstelling is 30)

Broedmachine resetten

Broedmachine herstellen naar fabrieksinstellingen; druk + en – tegelijkertijd, doe dit totdat DI-geluid hoorbaar is en het 9-0 aftellen op het scherm is afgelopen.

Opmerkingen;

1. Voeg elke dag water toe (afhankelijk van het klimaat en de hoeveelheid water in de broedmachine).
2. Open het deksel niet te vaak! (Anders is er kans dat er minder eieren uit komen)
3. Om eieren uit te boeden heb je bevruchte (broed)eieren nodig.
4. Er bevindt zich een aftapplug aan de onderkant van de broedmachine. Gooi deze niet weg.
5. Wanneer de eiren bijna uit komen, haal je de rolladen uit de broedmachine en plaats je het witte rooster in de broedmachine machine. Op dit rooster leg je de eieren.

Schoonmaken na gebruik

Maak de machine na gebruik tijdig schoon en laat deze aan de lucht drogen, om te voorkomen dat de elektronische componenten beschadigd raken door intern vocht van de broedmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn