Kippenleven logo

spreidpoot beugels om doen Bij kuikens

Wanneer je kuiken spreidpoten heeft, ontkom je er niet aan om spreidpoot beugels te gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe je de spreidpoot beugels om doet bij kuiken.

Wanneer hebben kuikens spreidpoot beugel nodig

Wanneer kuikens niet op hun pootjes kunnen staan, heeft het kuikentje waarschijnlijk spreidpoten. In dit geval heeft het spreidpoot beugels nodig. Anders zal het kuikentje komen te overlijden. Andere symptomen van spreidpoten zijn;

    nnnn
Spreidpoot beugels (kuiken)

Spreidpoot beugel

  • Goede kwaliteit
  • Professioneel
  • Herbruikbaar

Stappenplan spreidpoot beugels om doen

De spreidpoot beugels zijn het makkelijkste om te doen met een pen. Draai een pen uit elkaar, zodat je een hol buisje krijgt. Doe het elastiekje van de spreidpoot beugel vervolgens om de pen heen en steek voorzichtig het pootje van het kuikentje in het buisje (pen). Nu kun je makkelijk het elastiekje omhoog schuiven en het kuikentje heeft het spreidpoot beugeltje om. Herhaal dit trucje vervolgens ook bij de andere poot. 

Stap 1: Draai een pen uitelkaar

De spreidpoot beugels zijn het makkelijkste om te doen met een pen of dop. Draai een pen uit elkaar, zodat je een hol buisje krijgt. Doe vervolgens het elastiek van het spreidpoot beugeltje om de pen heen. Zodat je hier makkelijk het pootje van het kuikentje in kan steken. (Met een satéprikker zorg je ervoor dat het elastiekje niet los gaat van het kuikentje.)

Stap 2: Steek het kuikentje in het buisje

Spreidpoot beugel om dop

Nu is het tijd om het spreidpoot beugel om te doen. Steek het pootje in het buisje, wanneer het pootje in het buisje zit, rol je het elastiekje weer omhoog en zit het om het pootje heen. Doe dit vervolgens ook bij het andere pootje.

Wanneer je het pootje niet door het buisje heen krijgt, kun je het best opzoek gaan naar een buisje met een groter diameter of naar een tweede persoon. Deze tweede persoon moet dan het elastiekje wijd open houden. Zodat jij het pootje makkelijk door het elastiekje kan steken. Ook in dit geval is het handing om een satéprikker te gebruiken, want anders vliegt het elastiekje door het buisje heen.

Stap 3: Het kuikentje heeft het spreidpoot beugeltje om

Gefeliciteerd, Het kuikentje heeft nu het spreidpoot beugeltje om! Het kuikentje nu weer tussen de andere kuikens. Wat je gelijk zal opvallen is dat het kuikentje nu met ening moeite zelfstanding kan staan en bij hele kleine beetjes lopen. Maar na 24/48 uur kunnen de kuikens al stukken beter kunnen bewegen en kan het spreidpoot beugeltje weer af.

Conclusie

Wanneer je kuiken niet op zijn poten kan staan, heeft hij hoogstwaarschijnlijk spreidpoten. In dit geval ontkom je er niet aan om een spreidpoot beugels te gebruiken. Want anders komt het kuikentje te overlijden.

Kuikens opgroeien

Wanneer je nog meer vragen hebt over het opgroeien van kuikens. Kan het handing zijn om ons stappenplan te volgen over het opgoeien van kuikens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn