Kippenleven logo

De temperatuur bij het uitbroeden van kippen eieren

Je wilt de kippen eieren uitbroeden, maar je weet even niet meer bij welke temperatuur je ook alweer moest broeden. Daarom staat in dit artikel alles over de temperatuur tijdens het broeden van kippen eieren.

De beste temperatuur voor het uitbroeden van kippen eieren is 37,5 graden. Bij de meeste broedmachine’s kun je deze temperatuur instellen en hoef je gedurende broedperiode (21 dagen) niet meer de veranderen.

Uitbroeden temperatuur van kippen eieren

De beste temperatuur voor het uitbroeden van kippen eieren is 37,5 graden. Deze temperatuur kun je de komende 21 dagen aanhouden, waar de luchtvochtigheid op de 19e dag moet worden verhoogd. Is dat bij de temperatuur nodig, sterker nog een te hoge temperatuur kan de embryo doden.

kippen eieren uitbroeden temperatuur & Luchtvochtigheid

Te hoge temperatuur in de broedmachine

Het is belangrijk dat een kippen eieren niet warmer wordt dan 40 graden anders zal de embryo komen te overleden. Mocht het voorkomen dat het in de broedmachine toch even boven de 40 graden is geweest. Hoeft dit niet meteen te beteken dat het kippen ei ook deze temperatuur is geweest. Het duurt namelijk wel even voordat het kippen ei is opgewarmd.

Te lage temperatuur in de broedmachine

Bij een lagere temperatuur dan 25 graden in de broedmachine zal de embryo niet beginnen met groeien. Dat de temperatuur in de broedmachine te laag is geweest geeft niet meteen schade aan het broedei. De hen zelf gaat tenslotte zelf ook wel eens van het nest.

luchtvochtigheid, temperatuur, broedmachine
Schermpje van broedmachine

Broedgids voor het uitbroeden van kippen eieren

Wij snappen dat het uitbroeden van kippen eieren, lastig kan zijn. Daarom hebben wij een stappenplan gemaakt voor het uitbroeden van kippeneieren. In deze gids bespreken we het plaatsen van de eieren in de broedmachine, de temperatuur en luchtvochtigheid. Maar ook het schouwen van de kippen eieren en andere belangrijke zaken tijdens het broeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn