Kippenleven logo

Broedmachine piept, hoe schakel je het alarm uit?

Je ligt te slapen en midden in de nacht begint de broedmachine te piepen vanwege een te lage luchtvochtigheid. Wat klonk als een hele handige functie op de broedmachine levert een grote irritatie bron op. Daarom wordt in dit artikel uitgelegd hoe je het alarm van de broedmachine uitzet.

Is het erg dat de luchtvochtigheid ‘s nacht te laag is.

Dat de luchtvochtigheid soms tot 30 % daalt in de nacht, is onoverkoombaar. Het enige wat je kan doen, is voor het slapen gaan zorgen dat de luchtvochtigheid 55% is. Maar alsnog zal de luchtvochtigheid tijdens de nacht dalen richting de 30 %. Van dit probleem hebben veel hobbyist last en is niet erg..

Hoe schakel je het alarm uit van de broedmachine uit

Het alarm uitschakelen is bij de meeste broedmachines niet mogelijk. Wat wel mogelijk is om de signaalwaarde (De luchtvochtigheid wanneer het alarm afgaat) te verlagen. Bij sommige modellen kun je deze op niet lager zetten dan 30 %. Maar bij de meeste kun je deze terugbrengen op 0%. Hierdoor kan het alarm niet meer afgaan en kan in lekker doorslapen.

Alarm uitschakelen broedmachine (luchtvochtigheid)

Dit stappenplan werkt met de volgende broedmachine’s; HHD mini 32, HDD mini 24 (niet lager dan 30%), HHD mini 56, HHD mini 88 en HHD mini 96.

display, broedmachine

Houdt 3 seconden op de “SET” knop ingedrukt. Op de plaats van de temperatuur zullen dan 2 letters verschijnen. Klik zo vaak op plus tot u de letters “AS” tegenkomt.  (Bekijk de afbeelding) Wanneer “AS” op het scherm staat klikt u weer op “SET”.

Display, broedmachine

Vervolgens ziet u een getal tussen de 0 – 100 staan. Standaard staat deze op 45%. (Bekijk de afbeelding). Dit is de luchtvochtigheid wanneer u gewaarschuwd wilt worden. Zorg ervoor dat u deze zo laag zet dat het alarm niet meer kan afgaan. Dit doet u met de knoppen “+” en “”. Als u de juiste waarde heeft ingevuld drukt u op “SET” om het te bevestigen.

Alarm temperatuur uitschakelen

Het is ook mogelijk om het alarm van de temperatuur lager te zetten. Buiten dat het sterk is af te raden om de sensors praktisch uit te schakelen, is het wel mogelijk. Dit werkt precies hetzelfde als het stappenplan hierboven alleen stop je dan niet bij “AS” maar bij “AH“.

Conclusie

Ik hoop dat u nu zonder het alarm uw broedproces kan vervolgen. Helaas kunnen sommige broedmachines niet lager dan 30%. Als u een stappenplan kunt gebruiken bij het broeden kijk dan even op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn