Kippenleven logo

Bloedluis bestrijden met Finecto+, Zo doe je dat

Wanneer je bloedluis wilt bestrijden, is Finecto+ Oral absoluut een goede optie. Maar hoe geef je dit aan de kippen en wat is het precies. Al deze vragen gaan we beantwoorden in het komende artikel.

Wat is bloedluis?

Bloedluis is niet zoals de naam zegt een luis. Bloedluis is namelijk een mijt met de officiële naam Vogel-luismijt. Deze mijt kan zichzelf al binnen een week voortplanten en legt 4 – 6 eieren per dag. Deze eitjes komen 2 – 3 dagen later uit. Vooral onder warme omstandigheden kan bloedluis snel verspreiden. Het het snelle voortplanten van bloedluis maakt bestrijden lastig.

Wat is Finecto+ ORAL?

Finecto+ ORAL is ideaal voor het bestrijden van bloedluis in bijvoorbeeld een kippenhok. Doordat Finecto+ ORAL gewoon door het voer kan worden gedaan is het makkelijk in gebruik. Dit kan doordat het werkt op basis van aromatische stoffen, wat zorgt voor langdurige geurverandering. Wat het een 100% natuurlijk product maakt.

Benodigdheden

Wanneer je bloedluis wilt bestrijden met Finecto+ heb je natuurlijk ook Finecto + nodig. Naast de Finecto+ heb je ook voerschep nodig en natuurlijk kippenkorrel. Je kunt natuurlijk ook je eigen voerschep maken door bijvoorbeeld een oud spinazie potje te gebruiken.

Finecto+ oral

Finecto+ Oral Bloedluisbestrijding

 • Makkelijk in gebruik
 • 100% natuurlijk
 • De kippeneieren kunnen geworden gegeten

Finecto+ ORAL aan kippen geven – Stappenplan

Benodigde tijd: 5 minutes.

In de komende stappen wordt uitgelegd hoe je Finecto+ aan kippen geeft en daarmee dus bloedluis bestrijd in het kippenhok.

 1. Vul een voerschep met kippenvoer

  Bij deze stap maakt niet uit welke kippenkorrel of kippenvoer je gebruikt. Zolang de kippen het maar uit hun voerbak eten.

  Let er wel op, dat je niet een te grote schap gebruikt.

  Voer kippen

 2. Pak de pot Finecto+

  finecto+

 3. Pak een schepje Finecto+


  Strooi de Finecto+ in de voerschep en meng dat met het kippenvoer. Dit kun je makkelijk doen door te roeren of gewoon door een beetje te schudden.

  finecto+ door het kippenvoer

 4. Strooi het voer uit het voerschep nu door de voerbak


  De kippen eten nu het voer gemengd met de Finecto+

  Kippen voer in de bak strooien

Conclusie (Bloedluis bestrijden met finecto+ oral)

Finecto+ oral is ideaal voor het bestrijden van bloedluis. Het is veel minder werk dan de alternatieven zoals het bestrijden met dasty. Want met het bestrijden van bloedluis met dasty moet je het hele hok gronding schoonmaken. Bij finecto+ hoef je het alleen maar door het voer te mengen. (Is de combinatie van de twee oplossing absoluut geen slecht idee). Maar dat maakt niet weg dat Finecto+ makkelijk in gebruik is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn