Bloedluis, kippenhok

Bloedluis bestrijden met Dasty in het kippenhok

Er zijn verschillende manieren om bloedluis te bestrijden in het kippenhok. Eén van deze methodes om bloedluis te bestrijden is met dasty of andere ontvetters. Iedereen heeft wel een ontvetter in het keukenkastje staan. Het voordeel hiervan is dat je gelijk los kunt, om je kippenhok bloedluis (Vogel-luismijt) vrij te maken met dasty. 

Bloedluis bestrijden met dasty

Bloedluis bestrijden met dasty, is één van de makkelijkste manieren om bloedluis te bestrijden. Je hoeft het kippenhok alleen maar schoon te maken en in te spuiten. Daarnaast heeft iedereen wel dasty of een andere ontvetter in het kuikenkastje staan. Het nadeel is dat de kippen tijdens het inspuiten en de uren erna even niet in het hok kunnen.

Wat is een bloedluis

Bloedluis is niet zoals de naam zegt een luis. Bloedluis is namelijk een mijt met de officiële naam Vogel-luismijt. Deze mijt kan zichzelf al binnen een week voortplanten en legt 4 – 6 eieren per dag. Deze eitjes komen 2 – 3 dagen later uit. Vooral onder warme omstandigheden kan bloedluis snel verspreiden. Het het snelle voortplanten van bloedluis maakt bestrijden lastig.Verschillende ontvetters

Dasty is één van de bekendste ontvetters maar dit betekent niet dat je geen andere ontvetters kunt gebruiken. Als je geen ontvetters in het keukenkastjes hebt staan. Daarnaast kun je ook nog gebruikmaken van groene zeep. Als je groene zeep met warm water mengt heeft werkt dit ook tegen het bestrijden van bloedluis. Natuurlijke alternatieven om bloedluis te bestrijden vindt u op bloedluisbestrijden.nl.

Onze keuze
Fles dasty ontvetter

Dasty Ontvetter

 • Spraykop 
 • Effectief

Een bekende ontvetter om bloedluis te bestrijden is dasty. Met deze fles spuit je het hok makkelijk omdat deze fles een spraykop bevat.

De start van bloedluis bestrijden

Instructie video over bloedluis bestrijden met Dasty

Nadat je de dasty of een andere ontvetter uit het keukenkastje hebt gehaald. Kun je beginnen met het hok schoonmaken. Zorg ervoor dat je het zaagsel en andere attributen uit het nachthok haalt. Dit maakt het zo makkelijker om alle naden in de eerste keer al in te spuiten. In de video hierboven wordt deze stappen visual uitgelegd

Hok in inspuiten

Als het hok in grote lijnen schoon is kan het inspuiten beginnen. Het is belangrijk dat je alle naden in spuit. Vooral op de stok en nest zal veel bloedluis zitten. Spray het hele hok vervolgens helemaal in. Wacht even een paar uurtjes en doe het vervolgens nog een keer. Doordat je het hok een paar uur later weer na loopt verklein je de kans op overlevende bloedluis. Laat de kippen in de tussentijd even niet in het hok.

Voor meer informatie over kippen kunt u kijken op de homepagina. Op deze pagina hebben we alle informatie over kippen overzichtelijk in verschillende catogorie opgedeeld.

2 reacties op “Bloedluis bestrijden met Dasty in het kippenhok”

 1. Leuke website. Interessant én informatief.
  Toch wil ik graag mijn bezorgdheid uitspreken over de argeloze promotie van ‘Dasty’ als schoonmaak- en bestrijdingsmiddel, met name in de nabijheid van levende have. Ook wil ik met klem benadrukken dat ‘Dasty’ alles behalve een onschuldig schoonmaakmiddeltje is!
  Lees daarom alstublieft eerst het “veiligheidsinformatieblad” van dit product.
  Dit kunt u vinden door te googelen op
  “dasty veiligheidsinformatieblad”. Bovenaan de resultaten staat de link naar het PDF-bestand van de website ‘Wibrazakelijk.nl’
  Iedereen is natuurlijk vrij om te doen wat zij/hij wil en deze woorden dienen slechts als advies maar gebruik alstublieft wel handschoenen en een beschermbril tijdens gebruik!
  Dank voor het lezen.
  Michael.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *