Kippenleven logo

Bloedluis bestrijden met Dasty in het kippenhok

Er zijn verschillende manieren om bloedluis te bestrijden in het kippenhok. Eén van deze methodes om bloedluis te bestrijden is met dasty of andere ontvetters. Iedereen heeft wel een ontvetter in het keukenkastje staan. Het voordeel hiervan is dat je gelijk los kunt, om je kippenhok bloedluis (Vogel-luismijt) vrij te maken met dasty. 

Bloedluis bestrijden met dasty

Bloedluis bestrijden met dasty, is één van de makkelijkste manieren om bloedluis te bestrijden. Je hoeft het kippenhok alleen maar schoon te maken en in te spuiten. Daarnaast heeft iedereen wel dasty of een andere ontvetter in het kuikenkastje staan. Het nadeel is dat de kippen tijdens het inspuiten en de uren erna even niet in het hok kunnen.

Wat is een bloedluis

Bloedluis is niet zoals de naam zegt een luis. Bloedluis is namelijk een mijt met de officiële naam Vogel-luismijt. Deze mijt kan zichzelf al binnen een week voortplanten en legt 4 – 6 eieren per dag. Deze eitjes komen 2 – 3 dagen later uit. Vooral onder warme omstandigheden kan bloedluis snel verspreiden. Het het snelle voortplanten van bloedluis maakt bestrijden lastig.

Verschillende ontvetters

Dasty is één van de bekendste ontvetters maar dit betekent niet dat je geen andere ontvetters kunt gebruiken. Als je geen ontvetters in het keukenkastjes hebt staan. Daarnaast kun je ook nog gebruikmaken van groene zeep. Als je groene zeep met warm water mengt heeft werkt dit ook tegen het bestrijden van bloedluis. Natuurlijke alternatieven om bloedluis te bestrijden vindt u op bloedluisbestrijden.nl.

Onze keuze
Fles dasty ontvetter

Dasty Ontvetter

  • Spraykop 
  • Effectief

Een bekende ontvetter om bloedluis te bestrijden is dasty. Met deze fles spuit je het hok makkelijk omdat deze fles een spraykop bevat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn