Kippenleven logo

Bevruchte eieren kopen? Waar moet ik opletten?

De broedmachine is aangeschaft, het is nu eindelijk tijd om de bevruchte eieren (broedeieren) te kopen. Maar waar kan ik deze kopen, kan ik deze bevruchte eieren versturen en wat is het juiste ras voor mij. De keuze van het ras wordt meestal beslist door welke rassen er in de buurt te koop zijn. Maar broedeieren ook worden verstuurd om zo het zoekgebied te vergroten.

In de komende stappen legen we je uit hoe je bevruchte broedeieren koopt en waar je op moet letten. Want nu bepaal je welk ras het komende jaar door uw hok wandeld.

Stap 1: Zoek een kippen ras uit

Wanneer je eieren gaat uitbroeden, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke ras kip je wilt uitbroeden. Er zijn namelijk veel verschillende kippenrassen te vinden en te krijgen. De belangrijkste keuze die je moet maken is. Kies ik uit een vlees kip of een leg kip veel hobby- kippenhouders gaan voor de leg kip. Maar er zijn ook heel veel verschillende legkip kippenrassen in te vinden.

Stap 2: Ga opzoek naar de broedeieren

Mischien kent iemand, die een haan en kippen heeft. Maar als dit niet het geval is moet u online opzoek naar broedeieren van uw gewilde ras.

Waar kan ik broedeieren kopen?

Er zijn online talloze plaformen waar je broedeieren kunt kopen. De meeste bekende hiervan is marktplaats. Op marktplaats kunt u makkelijk opzoek gaan naar broedeieren. Dit doet u door “Broedeieren + uw ras” te zoeken en door de handig afstand filter vindt u de beste broedeieren bij u in de buurt.

Geschikte eieren

Niet alle bevrucht eieren zijn even geschikt om mee te broeden. Te grote, te kleine of eieren met een afwijkende vorm. Kuikentjes uit deze eieren zijn vaak zwak en komen te overlijden. Daarnaast is het van belang dat je de eieren schoonmaakt voordat je ze in de broedmachine doet. Dit voorkomt bacteriegroei op de eieren, deze viezigheid kun je het best met de nagel eraf peuteren. Het is niet verstandig om eieren met water te gaan poetsen.

Broedeieren kopen
Broedeieren kopen

Stap 3: De broedeieren ophalen of versturen

Wanneer je de broedeieren hebt gevonden, is het tijd om de eieren op te halen of te versturen. Let er op dat je de eieren in beide gevallen even 24 uur laat rusten voordat u ze in de broedmachine doet. De luchtkamer moet namelijk weer herstellen van de reis.

Bevruchte (broedeieren) versturen

Na wat zoekwerk heeft u uw bevruchte eieren (broedeieren) gevonden. Alleen de eieren liggen te ver weg. Is het dan mogelijk om de broedeieren te laten versturen zodat ik de broedieren toch kan kopen. In het kort broedeieren kunnen zeker verstuurd en besteld worden. Er zijn alleen wel een paar dingen waar u op moet letten. Zo moeten de eieren bij aankomst eerst nog 24 uur met de punt naar beneden bijkomen. Zo kan de luchtkamer weer een beetje tot rust komen van de reis.

Laat de broedeieren niet op zaterdag versturen

Wanneer je de broedeieren op zaterdag laat versturen, zijn de broedeieren onnodig lang onderweg. Je kan de eieren dan beter na het weekend laten versturen.

Verstuur de eieren niet met te koud weer

Wanneer de weervoorspelling temperaturen rondt het vriespunt tonen. Kun je beter even wachten met het bestellen van eieren.

Kun je bevruchte eieren (broedeieren) bewaren?

Het is mogelijk om broedeieren een paar dagen te bewaren. Een hen begint tenslotte zelf ook niet meteen met broeden. Het bewaren van broedeieren kan maximaal 14-20 dagen, maar na 10 dagen worden de eieren al minder vruchtbaar. Je kunt de broedeieren het best bewaren in een koele omgeving. Een koele omgeving is iets anders dan een koude omgeving. Daarom is een koelkast geen geschikte plek om de eieren te bewaren. De beste temperatuur rondt de 10 graden.

Stap 4: Klaar om te broeden

Vervolg de ons stappenplan over het broeden. In dit stappenplan leggen we je stap voor stap uit. Hoe je moet broeden en waar je op moet letten. Het stappenplan begint bij de voorbereidingen en eindigt wanneer de kuikens, volwassen zijn geworden. Lees verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn