Kippenleven logo

Kunnen kippen tegen regen

Kippen kunnen wel tegen regen, maar als het erg hard regent, gaan ze meestal opzoek gaan naar een droog plekje. De veren van de kippen helpt ze te beschermen tegen regen en andere weersomstandigheden. Hun veren kunnen vocht afstoten en fungeren als een soort isolatielaag om hen warm te houden.

Echter, als de regen te hard wordt, kunnen kippen wel opzoek gaan naar een droog plekje en hun activiteit verminderen. Want als ze te nat worden, kan het hun lichaamstemperatuur verlagen, wat kan leiden tot ziekte of zelfs de dood als ze te nat en te koud zijn. Het is daarom belangrijk dat kippen toegang hebben tot een droog onderkomen of beschutting wanneer het regent, zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen de regen.

Mijn kip loopt buiten terwijl het regent

Als je kip gewoon lekker door scharrelt, tijdens te regen is dat niet erg. Want de kippen gaan zelf wel opzoek naar een droog plekje mochten ze te nat worden. Vaak ziet de kip er behoorlijk nat uit, maar zijn de binnenste/onderste veren nog gewoon droog, waardoor ze gewoon warm blijven.

Kip in de regen
Kip in de regen

Kip is natgeregend

Als je vindt dat, je kip te nat is geregend. Dan kun je het beste de kip droogdeppen met een handdoek en vervolgens in een droge en warme omgeving zetten. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de kip niet op de tocht staat. Een droog tochtvrij kippenhok, is vaak al een goede plek hiervoor.

Conclusie

Een gezonde kip kan gewoon lekker door de regen scharrelen, zolang er ergens een droog en beschut plekje is waar ze naar toe kunnen gaan. Maar het doorscharrelen in de regen kan geen kwaad, de kippen gaan zelf opzoek naar een droog plekje als ze te nat worden of te hard vinden regenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn