Kippenleven logo

Hoeveel ruimte hebben kippen nodig

Je weet dat kippen geen kieskeurige dieren zijn. Ze eisen nooit veel maar comfortabele huisvesting en voldoende voer. Omdat elke pluimveehouder wil dat zijn kip vrolijk bloeit, moet hij niet alleen de voedingsstoffen verstrekken, maar ook alle dingen regelen die een rol spelen bij het stimuleren van hun humeur. Een van deze stimulerende vereisten is bewegingsruimte. Laat ze hun vleugels spreiden en ronddwalen. Het is een feit dat hoe meer ruimte, hoe gelukkiger de kip zal zijn.nnVoordat er piep geluid komt van de kleine kuintjes, moet je een schuilplaats voor ze voorbereiden. In hun hok hebben de kuikens een gezellige omgeving nodig, gezond voedsel, veel water en voldoende ruimte om te rennen en te spelen. U zult merken dat ze gelukkig leven en gedijen op een schone, droge en geventileerde plaats.nnDe benodigde ruimte per kip varieert echter tussen kippen, krielrassen of andere rassen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat jonge kuikentjes nooit bij oudere kippen worden geplaatst. Er moet een aparte ruimte zijn voor kippen van verschillende groottes of leeftijden. Stel de jonge kuikentjes nooit voor aan de volwassen kippen voordat ze voldoende volgroeid zijn om veren te hebben. Bewaar ze in aparte ruimte.nnLaten we bespreken wat de juiste vereiste is voor uw piepend kuikentjes en grote of kriel kippen.

hoeveel ruimte hebben kuikentje nodig

kuikenhok, bench, opfokkooiJonge kuikens kunnen tijdelijk in een kartonnen doos worden ondergebracht. Maar op de leeftijd van 5-6 weken hebben ze meestal 30 x 30 centimeter vloeroppervlak per kuiken nodig en 3 vierkante meter om te rennen. Kuikens houden ervan om de hele dag rond te dwalen. Je zult ze gelukkig zien stralen en groeien in een ruimte waar ze genoeg ruimte hebben om te spelen.nnHun kuikenhok moet goed geventileerd zijn, maar beschermt zijn tegen koude tocht of roofdieren. Het kuikenhok is verder uitgerust met warmtelampen om binnen goede en comfortabele omstandigheden te creëren. Ze moeten voldoende ruimte hebben om van de warmtebron vandaan te lopen als deze minder nodig hebben, kuikens moeten nu hun grenzen leren om te lopen of de juiste plek om te gaan zitten. De vloer moet droog en goed absorberend zijn, dat wil zeggen strooi wat zaagsel of stro in het hok. Een natte vloer kan ziektes veroorzaken en in deze virus kunnen zich snel onder de kuikens verspreiden.

Benodigde ruimte kippen

kip, kuikensJe hebt geen hectares land nodig om kippen te huisvesten. Ze kunnen in een tuin van 3 bij 3 meter worden geplaatst, maar zorg voor het aantal kippen in de tuin. Per kip is een oppervlakte van 1 vierkante meter voldoende. Op een stok heeft elke kip 35 cm zitplaats ruimte nodig. En om vrij rond te lopen, moet je ze 5 vierkante meter ren geven. U moet de ruimte aanbeveling serieuzer nemen als u de haan en de kip samen in een hok wilt houden. Omdat haan meer ruimte nodig heeft dan kippen, en het anders een slagveld wordt.

Hebben kriel kippen minder ruimte nodig dan een normale kip

Krielen zijn de mini-kippen, niet naar leeftijd maar naar grootte. Ze hebben het voordeel dat je meer kippen op minder gebied kunt hebben. Hoewel levensbehoeften van deze rassen vergelijkbaar zijn met die van standaard rassen, maar de behoefte aan afstand. De kriel kippen bereiken op volwassen leeftijd een grootte van tweederde van een gewone kip. Kriel kippen hebben 60 cm bij 60 vierkante centimeter per kip nodig. Nu kun je met krielen 8 kippen plaatsen in plaats van 6 gewone kippen. Kriel kippen houden van rond te vliegen. Zorg ervoor dat je ze voldoende hoogte in hun kippenhok geeft zodat ze gemakkelijk kunnen vliegen.

Legnest

Er zijn verschillende keuzes wanneer de vraag naar de legnest. U kunt een bak aan de buitenkant van het hok bevestigen met een open uiteinde aan de binnenkant van waaruit de kip het nest kan binnengaan. Zo kun je in een kleine opbouw meer legnest plaatsen. Houd er bij het plaatsen van een nestkast rekening mee dat de privacy van de hen vrij belangrijk is voor een verhoogde eiproductie. Meestal is 30 bij 30 vierkante centimeter een aanbevolen gebied voor een nestkast. Er kan ook een box van 2 meter worden geplaatst voor het plaatsen van 6 hennen. Nest wordt productiever als je kippen een donkere, rustige en verborgen plek geeft voor een perfecte laagopbouw.

Ruimte op de stok

Je hoeft de kip alleen voldoende ruimte te geven om hun vleugel te strekken. Laat ze gewoon hun favoriete werk doen, namelijk de vleugels uitslaan en naar stok te gaan. Ze hebben ruimte nodig om op de slaapplek te zitten en te slapen. Ook als ze van de slaapplaats naar beneden willen springen, moet er voldoende ruimte zijn zodat kippen niet over de voer- of waterbak landen. Zoals besproken, heeft elke kip ongeveer 25 cm ruimte nodig op de stok. Met behulp van de vuistregel kunt u dus een zitstok van 2 meter voor ongeveer 5 kippen gebruiken. Daarnaast geldt dat krielkippen hoger kunnen vlieg dan grotere rassen. Daardoor kan de stok ook hoger worden geplaatst. De aanbevolen hoogte is tussen de 15 en 80 cm.

Problemen met overbevolking

Sociale problemen

Kippen zijn erg sociale en gelukkige, maar ze worden chagrijnig als ze overbelast zijn. Ze houden ervan om rond te dwalen terwijl ze veel te eten en vredig in een hoek te slapen. Kippen worden kippig als ze met te veel zijn. Dit zal uiteindelijk leiden tot agressief gedrag. Ze kunnen elkaar kwaad doen door veren trekken of pikken.

Eierleggend

In een drukke omgeving raken kippen gestrest en hebben ze problemen met het leggen van eieren. Deze overvolle menigte stopt of heeft een lagere eierproductie, wat nooit een wens is van een pluimveehouder. Een van de redenen voor de lage productie is dat de moederkloek voor het leggen van de eieren hier naar daar verhuisd om een ​​comfortabele ruimte te vinden en in haast de reeds gelegde eieren in het nest beschadigt.

Ziekte

Bij pluimvee zijn de ziekten meestal besmettelijk (door het ene organisme op het andere overgedragen). Als de kippen in een stugge omgeving leven, verspreidt de ziekte zich als een vuur in de jungle. Daarnaast produceren ze meer mest en moet je het hok vaker schoonmaken. Anders zullen microben gedijen en zich verspreiden als een enorme vlucht in het vuile kippenhok. Bovendien pikken of vechten deze agressieve kippen vaak in de veren, waardoor ze vaak een verwonding veroorzaken die dient als toegangspunt voor bacteriën of virussen, waardoor kippen vatbaarder worden voor ziekten. Ook veroorzaakt slechte ventilatie ademhalingsstoornissen.nnBovendien moeten hun voederbak en waterer op een gepaste afstand worden gehouden. In een overvol hok zijn er meer kansen dat kippen met de voederbakken toeslaan en het voedsel bederven. Als u minder ruimte heeft, kunt u de voeder- en drinkbak buiten het hok houden. zodat kippen elke ochtend in een open omgeving kunnen verhuizen om te eten en ’s avonds terug kunnen keren naar hun veilige en warme hok.nnU kunt ook meer bieden dan het aanbevolen gebied. Maar in mindere mate zal dit een probleem van overbevolking veroorzaken, wat resulteert in boze of geïrriteerde kippen. Meer ruimte houdt ze gezond en actief. Je kunt ook een aantal hindernissen, obstakels of speelgoed opzetten om ze te vermaken.

Conclusie

Alle deze maten zijn aanbevelingen, het is altijd beter om het hok groter te maken. Daarnaast geldt dat krielkippen hoger kunnen vlieg dan grotere rassen. Daardoor kan de stok ook hoger worden geplaatst.tabel, ruimte kipkuikenhok

4 manieren om een kuikenhok te bouwe

14 maart 2021Kuikentjes No Comments Er zijn verschillende creative manieren om een kuikenhok of opfokkooi te bouwen. Laat je inspireren en bekijk andermans ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn