Kippenleven logo

De beste broedmachine voor beginners

en broedmachine is een machine die helpt bij het uitbroeden van eieren door de perfecte luchtvochtigheid en juiste temperatuur te behouden. De machine bootst de functie van de broedende hen na en broed het ei met succesvol uit. Een broedmachine of kuikenbroeder helpt bij het reguleren van gunstige omstandigheden voor het kunstmatig uitbroeden van eieren.

Als u een goede broedmachine gebruikt, kunt u op betrouwbare wijze eieren uit broeden.

De beste broedmachines

De broedmachine’s in dit lijstje hieronder, zijn broedmachines die ik zelf ook gebruik om eieren uit te broeden. Wanneer je één van deze broedmachines kiest, zal het volgen van mijn stappenplan ook makkelijker gaan. Want tijdens dit stappenplan gebruik ik deze broedmachine’s.

1. HHD mini

HHD mini 32

De hhd mini 32 is een goede broedmachine met een automatisch draaisysteem. Daarnaast heeft deze broedmachine een led scherm waar de temperatuur, luchtvochtigheid, tijd (wanneer de eieren weer worden gedraaid) en het aantal dagen is af te lezen.

De broedmachine beschikt over een alarm. Je kan zelf een signaal-waarde/ alarm instellen wanneer een de temperatuur of luchtvochtigheid te laag wordt gaat de broedmachine piepen. Dit heeft als voordeel dat u gewaarschuwd wordt als de temperatuur of luchtvochtigheid te hoog of te laag wordt.

Het transparante deksel zorgt ervoor dat u de laatste paar dagen goed kan zien of er een ei op uitkomen staat. Daarnaast kun je de opdrogende kuikens goed observeren. Het is daarom zeker aan te raden om een broedmachine met een zo’n deksel aan te schaffen.

Waar te koop

Deze broedmachine is te krijgen in 3 grote’s. Namelijk geschikt voor 32 eieren, 42 eieren en 56 eieren versie, oftewel  bijna elke grote. Weet dat je de broedmachine ook voor de helft kunt vullen met eieren. Mocht je 32 eieren nog teveel vinden

Op de knoppen hieronder staan links naar de broedmachine opgedeeld in grote en aanbieder.

HHD 32 broedmachine

HHD 42 broedmachine

HHD 56 broedmachine

Bestel op kippenleven.nl

Kippenleven levert zelf ook een aantal broedmachine tegen een scherpe prijs. Bekijk hieronder de onze productpagina, van deze broedmachine.

2. HHD mini 24

Broedmachine HHD mini 24

Een HHD mini 24 broedmachine is een machine van duurzaam ABS-materiaal. Met een automatische rotatie die ervoor zorgt dat de embryo niet aan 1 kant van het ei groeit. Daarnaast onlast dit jouw om de eieren minimaal 3 – 5 keer per dag handmatig te draaien

Deze broedmachine is ideaal voor het houden en uitbroeden van 24 eieren in één keer. Gebruik het om eend-, kip-, kwartel- of ander gevogelte-eieren uit te broeden.

Het merk biedt ook digitale LED-schermen waar je de temperatuur en vochtigheid kunt zien om te observeren en beter te regelen. Naast deze twee displays wordt de machine ook geleverd met een digitaal afleesdisplay om u te herinneren aan de uitkomst dagen.

Als de temperatuur of luchtvochtigheid hoger wordt dan het normaal, dan gaat er een alarm af. Omdat het gemakkelijk te gebruiken is, is de machine perfect voor beginners om eieren te laten broeden.

De HHD mini 24 eieren broedmachine geeft u alle mogelijkheden om transparant van het hele broedproces te genieten. Bovendien vinden kinderen of andere dit proces heel interessant om te volgen. Het transparante model maakt het gemakkelijker om het proces te observeren.

Waar te koop

Hieronder staat een lijstje met aanbieders van de HHD mini 24

Bekijk op bol.com 

Mijn advies

Als ik nu een broedmachine zou moeten uitzoeken, zou ik voor de HHD mini (32, 42 of 56) gaan en de HHD mini links laten liggen omdat die net wat te kwetsbaarder is. Bij die broedmachine, kan het alarm namelijk niet volledig uitschakelen. Wat heel vervelend kan zijn als, één van de sensors kapot is.

Aan de HHD mini (32, 42 of 56) hebt u een goede broedmachine waar u nog jaren veel plezier aan zult beleven.

Waar moet ik opletten bij een kopen van een broedmachine?

Het vinden van hoogwaardige en goed presterende broedmachines kan moeilijk klinken, maar nu niet meer. We zijn hier met een lijst met de essentiële functies waarmee u rekening moet houden voordat u er een kiest.

Grootte van de broedmachine

Broedmachine zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van hoeveel eieren u wilt uitbroeden kiest u de grote, een broedmachine een paar eieren uitbroeden tot paar honderd eieren. Denk goed na en beslis hoeveel eieren u als beginner wilt laten uitkomen.

Onthoud dat broedmachine misschien een leuke en spannend activiteit klinkt, maar aan het einde van het proces krijgt u kuikens. Niet elk ei dat u in de broedmachine legt, komt echter uit. Omdat het uitbroeden van eieren een verslavende activiteit is, wil je misschien elke keer meer eieren broeden.

Een plek om de broedmachine neer te zetten

Voordat u een broedmachine koopt, heeft u een goede en veilige plek nodig om het 21 dagen broedproces te voltooien zonder dat het u en uw gezin stoort. Bepaal de plaats waar u de broedmachine wilt neerzetten en kies vervolgens een geschikte broedmachine op voor die plaats. Denk hierbij stabiele temperatuur, luchtvochtigheid en het mogelijk lawaai wat afkomstig de broedmachine afkomstig kan zijn.

Transparant deksel

Het observeren van het broedproces van het kuiken kan leuk en leerzaam zijn, vooral als je een beginner bent. Desalniettemin is het niet goed om het deksel van het apparaat tijdens de broeden te openen. Zoek daarom naar een broedmachine met een transparant ontwerp, zoals een transparant dak of doorschijnende deksel, om van de kijkervaring te genieten.

Automatische eieren draaien

Controleer of de machine die je leuk vindt de automatische draaifunctie heeft. Ga voor het apparaat, dat eieren automatisch kan draaien. Heeft de broedmachine dit niet, dan zul je elke dag minimaal 3 – 5 keer dezelfde eieren moeten draaien. Kippeneieren moeten in de eerste 18 dagen consistent gedraaid worden.

LED digitaal displayn

Als u een broedmachine met digitaal LED-display kiest, helpt deze u van tijd tot tijd de temperatuur en vochtigheid te detecteren.

Dagen tellen

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het tellen van de dag van het uitkomen van de eieren als u kiest voor een broedmachine die de dagen bijhoudt in plaats van u.

Gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken

Tussen alle aantrekkelijke eigenschappen door vergeten we vaak te kijken of de machine makkelijk in gebruik en schoon te maken is. Als u dit in gedachten houdt, zult u meer van de ervaring genieten.

Kuikens moeten na uitkomen eerst opdrogen in de broedmachine, dit geeft de nodige bende. Daarnaast liggen de eierschaaltjes door de hele broedmachine. Sommige broedmachines hebben een ventilator op de bodem of een vast geschroefde bodum. Dit kan schoonmaken lastiger maken.

Budget

Stel altijd een budget vast. Hoe meer geautomatiseerde broedmachine u kiest, hoe logischerwijs de prijs zal oplopen. n

Vragen over het broeden

Als een u een stappenplan nodig heeft voor het uitbroeden van eieren. Kunt u kijken op deze pagina. In dit stappenplan  proberen wij alle stappen zo goed mogelijk uit te leggen en waar nodig te ondersteunen met een video.

Welke temperatuur doodt een kippeneieren?

De sterfte van de kippeneieren kan optreden als de temperatuur stijgt boven 40 graden.

Zullen de eieren broeden als het te koud is?

Normaal gesproken niet. De embryo zal bij lage temperatuur niet beginnen te groeien.

Wat is de juiste temperatuur om in te stellen om te broeden?

De juiste temperatuur om in te stellen voor de broeden van eieren is rondt 37,5 graden.

Hoe kan ik zien of het ei levend of dood is?

Als het ei leeft, zie je een gladde en heldere, ongemarkeerde schaal.

Zichtbaar grote scheuren of webachtige scheuren duiden op het optreden van ernstige schade.

Kan ik een kuiken helpen uit het ei te komen?

Een kuiken die zelf niet uit het ei komt is te zwak en zal na een paar dagen alsnog te komen overlijden. Hoe hard en verleidelijk het ook is, help een kuiken nooit bij het uit het ei komen

Conclusie

Nu u weet naar welke functies u moet kijken en welke broedmachines het beste zijn, hopen we dat uw aankooptraject net zo goed gaat als het broedproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
LinkedIn